recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprikadrummets met zuurkool

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - kippenbouillon (100 ml)
  • - zuurkool (500 gram)
  • - gedroogde oregano (2 theelepels)
  • - rode paprika (1 )
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - milde paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - scharreldrumsticks (12 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snijd de uien in dunne partjes.
  • 3 Snijd de paprika in dunne repen.
  • 4 Laat de zuurkool uitlekken.
  • 5 Meng de knoflook, paprikapoeder en wat zout en versgemalen zwarte peper met de olijfolie en wrijf de kipdrummets met dit mengsel in.
  • 6 Bak de drummets met zes tegelijk in een braadpan rondom bruin.
  • 7 Leg ze op een bord en bak de uiparten en paprikarepen in het bakvet al omscheppend bruin.
  • 8 Schep de oregano en zuurkool erdoor en schenk de kippenbouillon erbij.
  • 9 Leg de kipdrummets tussen de zuurkool en stoof alles in 20-25 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Lekker met aardappelpuree.