recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprikagazpacho

Voorgerecht
4 personen
135 min
Ingrediënten
  • - komkommer (0.25 )
  • - bosuitje (1 )
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - brood (3 sneetjes)
  • - red pearl tomaten (8 )
  • - geroosterde paprika (465 g, merza uitgelekt) (1 pot)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de Red Pearl tomaten in stukjes, de sneetjes brood in kleine blokjes en de komkommer in piepkleine blokjes.
  • 2 Hak de oregano fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • 3 Snijd de paprika's in stukken en doe ze in de blender.
  • 4 Voeg ook de stukken tomaat, 1/3 van de sneetjes brood, 2/3 van de eetlepels olijfolie, oregano en wat zout en versgemalen peper toe.
  • 5 Meng alles op de hoogste stand tot een gladde goed gebonden soep, voeg eventueel een scheut water toe als de soep echt te dik is.
  • 6 Schenk de soep in een kan en laat de soep in de koelkast door en door koud worden.
  • 7 Bak de resterende blokjes brood in een koekenpan met de overige olijfolie goudbruin en knapperig.
  • 8 Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • 9 Schenk de paprikasoep vlak voor het serveren in whiskyglazen of diepe borden en strooi er wat croutons, bosui en blokjes komkommer in.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.