recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprikakaastaartjes

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - eenpersoons ovenschaaltjes (4 )
  • - water (4 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - verse basilicum (15 gram)
  • - brie (200 gram)
  • - roomboter bladerdeeg (8 plakjes)
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - slagroom (125 ml)
  • - eieren (4 )
  • - gele paprika (groot) (1 )
  • - rode paprika (groot) (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Snijd de paprika's in brede repen.
  • 3 Klop de eieren los.
  • 4 Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • 5 Snijd de brie in plakjes.
  • 6 Hak de verse basilicum heel fijn.
  • 7 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 8 Verwarm de helft van de olijfolie in een hapjespan en schep de knoflook en paprikarepen erdoor.
  • 9 Voeg drie vierde van het water toe en smoor de paprika afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Klop de eieren los met de slagroom, Parmezaanse kaas en wat zout en versgemalen peper.
  • 11 Bekleed de ovenschaaltjes met bladerdeeg, het deeg mag met de punten een beetje rommelig uitsteken.
  • 12 Schenk het eimengsel in de schaaltjes, leg de paprika erin en verdeel de plakjes brie erover.
  • 13 Bak de taartjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • 14 Roer in een kommetje het basilicum met het citroensap, de andere helft van de olijfolie, één vierde van het water en wat zout en peper tot een dressing en druppel deze vlak voor het serveren over de taartjes.
  • 15 Lekker met een frisse salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.