recepten

Zoeken in alle recepten

Paprikarollade met peer en aspergetips

Paprikarollade met peer en aspergetips

Hoofdgerecht
4 personen
105 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - aspergetips (200 gram)
  • - doyenne du comice peren (2 )
  • - vleesfond (100 ml)
  • - rode wijn (100 ml)
  • - sjalotten (300 gram)
  • - procureurrollade (500 gram)
  • - boter (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Pel de sjalotten. Schil de peren en snijd ze elk in 6 parten. Verwarm de boter in een braadpan en bak de rollade rondom bruin. Bak de sjalotten 3-4 minuten mee. Schenk de wijn en het fond langs de rand van de pan erbij en smoor de rollade met de deksel schuin op de pan 1 uur op zacht vuur.
  • 2 Verdeel de parten peer tussen de sjalotten en smoor alles in nog 15-20 minuten zachtjes gaar. Laat de rollade op een plank afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Houd de sjalotten en peer in een schaal warm. Kook het braadvocht op hoog vuur in tot een lekkere jus. Bestrijk de asperges met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 3-4 minuten net gaar. Serveer de rollade in plakken op warme borden met wat jus erover. Schep de sjalotten en peer ernaast en leg de asperges erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.