recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprikarolletjes met ansjovisroomkaas

Bijgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - geroosterde paprika (465 g) (1 pot)
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - roomkaas naturel (1 bakje)
  • - knoflook (1 teentje)
  • - ansjovisfiletrolletjes met kappertjes (1 blikje)
Bereidingswijze
  • 1 Reken op vijf stuks per persoon.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Hak de bladpeterselie fijn.
  • 4 Giet de ansjovis met kappertjes af.
  • 5 Vang de olie op.
  • 6 Hak de ansjovis en kappertjes fijn.
  • 7 Verwarm twee eetlepels ansjovisolie in een steelpan en voeg het ansjoviskappertjesmengsel en de knoflook toe.
  • 8 Laat het mengsel op zacht vuur al roerend smelten.
  • 9 Doe de roomkaas in een kom en roer het ansjovismengsel en de peterselie erdoor.
  • 10 Voeg naar smaak wat versgemalen peper toe.
  • 11 Laat het mengsel in de koelkast wat steviger worden.
  • 12 Het moet nog wel smeerbaar blijven.
  • 13 Laat de paprika’s in een vergiet uitlekken.
  • 14 Snijd ze open en dan in vier parten.
  • 15 Dep de stukken paprika goed droog met keukenpapier.
  • 16 Leg de stukken op een plank en bestrijk ze met het roomkaas-ansjovismengsel.
  • 17 Rol de stukken paprika op, begin bij het smalle stuk.
  • 18 Leg de rolletjes in een lage schaal en steek in elk rolletje een cocktailprikker.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.