recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprikasaus

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - medium dry sherry (100 ml)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - cocktailtomaten (400 gram)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - zoete puntpaprika (2 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: staafmixer.
  • 2 Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de puntpaprika’s in blokjes.
  • 4 Snijd de cocktailtomaten in stukjes.
  • 5 Pers de sinaasappel en rasp deze.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 7 Schep de paprika en tijm erdoor en bak twee minuten zachtjes mee.
  • 8 Schep de tomaten en sinaasappelrasp erdoor en schenk het sap en de sherry erbij.
  • 9 Laat alles tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot de tomaat en paprika helemaal zacht zijn.
  • 10 Pureer alles met de staafmixer tot een gladde saus.
  • 11 Laat zachtjes inkoken tot de dikte goed is.
  • 12 Serveer de saus warm of koud.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.