recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Paprikastamppot met rucola en gebakken kibbeling

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - melk(warm) (150 ml)
  • - kibbeling (500 gram)
  • - kruimige aardappelen (1.25 kilogram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - ui(groot) (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - paprika (rood) (3 )
  • - tijmblaadjes (vers) (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 schil de aardappelen en snijd in stukken.
  • 3 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 4 Snipper de ui grof.
  • 5 Snijd knoflook in plakjes en de paprika’s in repen.
  • 6 Verwarm 0.75 deel van de olijfolie in een hapjespan en schep de ui, knoflook, paprika en tijm erdoor.
  • 7 Strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over en smoor de paprika afgedekt in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Leg de stukken kibbeling in een bakblik, druppel er wat olijfolie over en bak de kibbeling in de oven in 8-10 minuten knapperig.
  • 9 Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk tot een smeuïge puree.
  • 10 Schep het paprikamengsel erdoor en voeg dan al roerend hand voor hand de rucola toe.
  • 11 Warm de stamppot nog heel even door.
  • 12 Serveer de stamppot in diepe borden met de stukken kibbeling erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.