recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Parelhoenfilet met paprikasaus en mozerrella

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - versgemalen zwarte peper
  • - mozzarella (1 bol)
  • - parelhoenfilets (4 )
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - rode paprika’s (2 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met broccoli en pasta.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode paprika’s in stukjes; Hak de knoflook fijn; Snijd de mozzarella in plakjes.
  • 3 Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • 4 Smoor de paprika met knoflook en tijm zachtjes gaar in de helft van de olijfolie.
  • 5 Voeg de tomatenpuree en bouillon toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • 6 Pureer het geheel tot een rulle saus en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 7 Wrijf de parelhoenfilets in met zout, peper en de andere helft van de olijfolie.
  • 8 Bak de filets in een koekenpan op hoog vuur in 3-4 minuten mooi bruin.
  • 9 Leg ze in een ovenschaal en schenk de saus erover.
  • 10 Leg de mozzarella erop en maal er peper boven.
  • 11 Laat de parelhoenfilets in de oven in 20-25 minuten gaar worden.
  • 12 Wijntip: Stevige rosé, zoals Hoop Huis (Zuid-Afrika) of Larcisse (Frankrijk).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.