recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Parmaham met vijgen

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - verse tijmblaadjes (1 theelepel)
  • - parmaham (200 gram)
  • - rode uien, gepeld (8 kleine)
  • - balsamicoazijn (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - gedroogde vijgen (8 )
Bereidingswijze
  • 1 1 uur van te voren: Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien aan de bovenkant kruislings diep in. Zet de uien naast elkaar in een klein bakblik. Strooi er wat grofgemalen zeezout en versgemalen zwarte peper over en bedruppel de uien met balsamicoazijn en olijfolie. Bak de uien in de oven in 30-40 minuten gaar en bruin.
  • 2 Breng in een wijde pan de wijn met de tijm en vijgen aan de kook. Verwarm de vijgen 20-30 minuten op matig hoog vuur tot de vijgen het vocht hebben opgenomen en zijn omhuld met een glanzend laagje.
  • 3 Vlak voor het serveren: Zet de uien en vijgen naast elkaar op borden. Vouw de plakjes ham losjes dubbel en leg ze ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.