recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Parmezaanse papperdelle van knolselderij

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - citroen (1 )
  • - pijnboompitjes (2 eetlepels)
  • - parmaham (100 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - knolselderij (1 )
  • - rucola (50 gram)
  • - witte-wijnazijn (1 eetlepel)
  • - geraspte parmezaanse kaas (60 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook.
  • 2 Haal met een dunschiller een derde van de gele schil van de citroen af en snijd deze tot zeer dunne reepjes.
  • 3 Pers de citroen en voeg het sap toe aan het water.
  • 4 Rooster de pijnboompitjes in een grote, droge koekenpan goudbruin en houd apart.
  • 5 Snijd de helft van de ham in flinterdunne reepjes.
  • 6 Bak deze in de koekenpan met de helft van de olijfolie licht krokant.
  • 7 Schil de knolselderij en snijd hem in plakken van een cm dik.
  • 8 Snijd daar met de dunschiller of kaasschaaf rondom de zijkant linten van.
  • 9 Kook de linten drie à vier minuten in het water en giet af.
  • 10 Voeg aan de warme reepjes ham toe en schud voorzichtig door.
  • 11 Breng op smaak met wat zout indien gewenst.
  • 12 Maak de rucola aan met de rest van de olie, de azijn, peper en zout.
  • 13 Verdeel de knolselderij over de borden en garneer met de kaas, citroenschil, de resterende rauwe ham, rucola en pijnboompitjes.