recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta al forno

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - pastakookvocht (200 ml)
  • - penne (300 gram)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - schouderham (150 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (75 gram)
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - yogurtdressing (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 3 Fruit de grof gesnipperde uien in een wok met olijfolie glazig.
  • 4 Schep de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor, bak nog 2 minuten en voeg dan 2 pastakookvocht toe.
  • 5 Laat dit 5 minuten sudderen.
  • 6 Schep de uitgelekte penne en in reepjes gesneden ham erdoor en doe de pasta over in een ingevette ovenschaal.
  • 7 Strooi de kaas erover.
  • 8 Laat de schotel in de oven in 20 minuten goudbruin worden.
  • 9 Meng de in dunne reepjes gesneden sla met de dressing en serveer de sla bij de penne.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.