recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta al forno

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - pastakookvocht (200 ml)
  • - penne (300 gram)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - schouderham (150 gram)
  • - geraspte 30+ kaas (75 gram)
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - yogurtdressing (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 3 Fruit de grof gesnipperde uien in een wok met olijfolie glazig.
  • 4 Schep de tomatenpuree en paprikapoeder erdoor, bak nog 2 minuten en voeg dan 2 pastakookvocht toe.
  • 5 Laat dit 5 minuten sudderen.
  • 6 Schep de uitgelekte penne en in reepjes gesneden ham erdoor en doe de pasta over in een ingevette ovenschaal.
  • 7 Strooi de kaas erover.
  • 8 Laat de schotel in de oven in 20 minuten goudbruin worden.
  • 9 Meng de in dunne reepjes gesneden sla met de dressing en serveer de sla bij de penne.