recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta grande met gamba’s

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (2 eetlepels)
  • - diepvries gamba’s (1 kg)
  • - pasta grande mezzelune ala crema de basilico (pastella) (2 pakken)
  • - slagroom (250 ml)
  • - tomatensap (100 ml)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - rode paprika’s (3 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.
  • 2 Voorbereiding: Hak de knoflook fijn; Snijd de rode paprika’s in dunne reepjes; Ontdooi de diepvries gamba’s; Snijd de verse basilicum in reepjes.
  • 3 Bak de knoflook en paprika’s met de kruiden en peper in de helft van de olijfolie zachtjes gaar.
  • 4 Meng het tomatensap erdoor en laat 5 minuten sudderen.
  • 5 Pureer het geheel met een staafmixer en meng de slagroom erdoor.
  • 6 Breng de saus op smaak met zout.
  • 7 Kook de pasta grande beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 8 Verhit de andere helft van de olie in een wok en bak de gamba’s 2-3 minuten op matig vuur tot ze roze en ondoorzichtig zijn.
  • 9 Meng de saus en gamba’s voorzichtig door de pasta en serveer in warme diepe borden.
  • 10 Strooi er verse basilicum over.
  • 11 Wijntip: Volle witte wijn, zoals Chenin Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.