recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met basilicum en pijnboompitten

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - geraspte parmigiano reggiano (60 gram)
  • - verse basilicum (1 pot)
  • - olijfolie extra vergine (8 eetlepels)
  • - ansjovisfilets (uit blik) (3 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - pipe rigate pasta (500 gram)
  • - pijnboompitten (6 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Rooster de pijnboompitten goudbruin met iets zout in een droge koekenpan onder voortdurend schudden.
  • 2 Kook de pasta beetgaar in zout water zoals aangegeven op de verpakking.
  • 3 Hak ondertussen de knoflook en ansjovis grof.
  • 4 Stoof de knoflook en ansjovis vijf minuten in een grote hapjespan met een kwart van de olie op matig vuur gaar zodat de ansjovis uit elkaar valt.
  • 5 Giet de pasta af en doe de hete pasta in de hapjespan.
  • 6 Pluk de blaadjes van de basilicum, houd een aantal mooie toppen basilicum apart.
  • 7 Voeg de overige basilicum, wat peper, zout en een derde van de kaas toe aan de pasta, schud even goed door.
  • 8 Serveer de pasta in warme diepe borden en besprenkel met de overgebleven kaas, vers gemalen peper, de pijnboompitten en de resterende olijfolie.
  • 9 Garneer met de topjes basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.