recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met geroosterde courgette en olijven

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - pittig belegen 30+ kaas (150 gram)
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven (100 gram)
  • - courgettes (2 )
  • - rode uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de ui in partjes.
  • 3 Snijd de courgettes in blokjes.
  • 4 Schep de ui, courgette en olijven in een braadslede om met de oregano en versgemalen zwarte peper en wat (zee)zout naar smaak.
  • 5 Schep de olijfolie erdoor.
  • 6 Rooster de courgette in de oven in 25 minuten bruin en gaar, schep de groente af en toe om.
  • 7 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 8 Schaaf de kaas in dunne plakjes.
  • 9 Giet de penne af en verdeel de pasta over diepe borden.
  • 10 Schep de groente erop en leg de plakjes kaas erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.