recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met gestoofd varkensvlees en pastinaak

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - magere varkenslapjes (4 )
  • - pikante paprikapoeder (2 theelepels)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - winterwortel (1 )
  • - pastinaak (1 )
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - volkoren pipe (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kruid het vlees met paprikapoeder, kaneel, komijn en royaal peper en zout.
  • 2 Bak het vlees in een braadpan met hete olijfolie rondom bruin.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Schep de knoflook erdoor en voeg het water toe.
  • 5 Smoor het vlees 30 minuten op heel zacht vuur.
  • 6 Snijd de winterwortel en de pastinaak in kleine blokjes.
  • 7 Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  • 8 Schep dan de groenten erdoor en smoor alles in nog 30 minuten zachtjes gaar.
  • 9 Kook de pipe beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 10 Roer wat pastakookvocht door het vlees en smoor alles nog even zonder deksel.
  • 11 Schep de uitgelekte pasta door het vlees en serveer de pasta met de saus in diepe borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.