recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met Italiaanse paddestoelensaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - olijfolie extra vierge (4 eetlepel(s))
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - ansjovisfilet(s) (3 )
  • - gemengde paddestoelen (500 gram)
  • - tomaten (4 )
  • - pasta (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met parmezaanse kaas.
  • 2 Voorbereiding: snipper de ui; hak de knoflook fijn; snijd de visfilets in stukjes.
  • 3 Veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen.
  • 4 Ontvel de tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd de tomaten in blokjes.
  • 5 Kook de pasta in ruim kokend water in 10 minuten gaar.
  • 6 Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig.
  • 7 Voeg de paddestoelen toe en bak ze op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
  • 8 Roer de tomaten en kruiden erdoor en laat dit 5 minuten sudderen.
  • 9 Laat de ansjovis al roerende in de saus smelten.
  • 10 Breng op smaak met peper.
  • 11 Giet de pasta af en schep de schelpjes door de paddestoelen.
  • 12 Serveer met parmezaanse kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.