recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met kipfilet en olijven

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - penne (300 gram)
  • - kippenbouillon (tablet) (200 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (100 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - kipfilet (400 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Pel de ui.
  • 2 Schil de winterwortel.
  • 3 Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm.
  • 4 Halveer de zwarte olijven.
  • 5 Snijd de ui, wortel en bleekselderij in blokjes van een halve centimeter en fruit ze zachtjes aan in een hapjespan met olijfolie.
  • 6 Pers de knoflook erboven uit en leg de stukken kip ertussen.
  • 7 Bak de kip 2-3 minuten.
  • 8 Strooi er wat zout en peper over en schep de citroenrasp, olijven, tijm en een paar eetlepels citroensap erdoor.
  • 9 Schenk de bouillon erbij en stoof kip en groenten zonder deksel in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 10 Kook de penne in een pan met ruim kokend water in 10-12 minuten beetgaar.
  • 11 Giet de penne af, vang het kookvocht op.
  • 12 Schep de penne door de kip en groenten.
  • 13 Voeg zo nodig nog een scheut pastakookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.
  • 14 Serveer de penne in warme diepe borden.
  • 15 Lekker met een salade van veldsla en tomaatjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.