recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met pittige tonijnsaus en gegrilde tomaatjes

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - chilipoeder (2 theelepels)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel(s))
  • - tonijn op water (2 blikjes)
  • - kleine tomaten (500 gram)
  • - water (200 ml)
  • - volkoren penne rigate (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met geraspte (30+)kaas.
  • 2 Voorbereiding: hak de knoflook fijn; snipper de ui; laat de tonijn uitlekken; halveer de tomaten.
  • 3 Kook de penne in ruim kokend water met zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Fruit de knoflook en ui zachtjes in een hapjespan met de helft van de olijfolie.
  • 5 Meng de tomatenpuree met chilipoeder, Italiaanse kruiden, peper, weinig zout en de afgemeten hoeveelheid water.
  • 6 Schenk dit bij de ui en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Schep dan de tonijn erdoor en warm de saus goed door.
  • 8 Zet de tomaten naast elkaar in een bakblik, strooi er wat peper over en sprenkel er wat olijfolie over.
  • 9 Rooster de tomaten 5 minuten onder een hete ovengrill.
  • 10 Giet de penne af en schep de pasta door de tonijnsaus.
  • 11 Verdeel het gerecht over diepe borden.
  • 12 Zet de tomaatjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.