recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met raapstelen en chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - raapstelen (400 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - gepelde tomaten (1 blik)
  • - uien (2 )
  • - chorizo (250 gram)
  • - (volkoren) pipe rigate (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snij de chorizo in blokjes en bak deze in een hapjespan zachtjes uit.
  • 3 Bak de grof gesnipperde uien 2 minuten mee.
  • 4 Roer de tomaten met vocht en de Italiaanse kruiden erdoor en laat alles 10 minuten zachtjes pruttelen tot een lekkere saus.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de grof gesneden raapsteeltjes 1-2 minuten.
  • 7 Schep de afgegoten pasta door de tomatensaus en verdeel dit over diepe borden.
  • 8 Schep de raapsteeltjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.