recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met sperziebonen en gehaktballetjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - volkorenpenne (300 gam)
  • - sperziebonen (350 gram)
  • - half-om-half gehakt (300 gram)
  • - groene pesto (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - snipperuien (175 gram)
  • - tomatenpuree (1 blikje)
  • - olijven zonder pit (100 gram)
  • - water (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne met de sperziebonen in een pan met ruim kokend water met wat zout in 12 minuten beetgaar.
  • 2 Meng het gehakt met de pesto, zout en peper naar smaak, kneed dit goed door en vorm het gehakt tot 20 kleine balletjes.
  • 3 Bak de gehaktballetjes in een hapjespan met hete olie rondom bruin.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Bak de knoflook en ui 2 minuten mee.
  • 6 Roer de tomatenpuree en de olijven door het bakvet en voeg het water toe.
  • 7 Breng het geheel aan de kook en smoor de gehaktballetjes in nog 8 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 9 Giet de pasta met sperziebonen af en verdeel ze over diepe borden.
  • 10 Schep de gehaktballetjes met saus erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.