recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met varkensvlees en peultjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - penne (300 gram)
  • - hamlappen (300 gram)
  • - nootmuskaat
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - champignons (400 gram)
  • - peultjes (150 gram)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - kookroom (100 ml)
  • - pastakookvocht (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 2 Snijd de hamlappen in dunne plakjes.
  • 3 Kruid het vlees met zout, versgemalen zwarte peper en nootmuskaat en bak de plakjes in een hapjespan met margarine op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Snijd de champignons in vieren.
  • 6 Schep ze op een bord en fruit de ui zachtjes in het bakvet.
  • 7 Schep de champignons erdoor en bak ze al omscheppend bruin.
  • 8 Voeg de peultjes met de tomaatstukjes en het pastakookvocht toe en smoor de groente in 3 minuten beetgaar.
  • 9 Schep het vlees met de room door de saus en warm alles nog even door.
  • 10 Giet de pasta af.
  • 11 Serveer de pasta in diepe borden en schep de saus met vlees en peultjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.