recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met varkensvlees en peultjes

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - penne (300 gram)
  • - hamlappen (300 gram)
  • - nootmuskaat
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - champignons (400 gram)
  • - peultjes (150 gram)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - kookroom (100 ml)
  • - pastakookvocht (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 2 Snijd de hamlappen in dunne plakjes.
  • 3 Kruid het vlees met zout, versgemalen zwarte peper en nootmuskaat en bak de plakjes in een hapjespan met margarine op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
  • 4 Snipper de ui.
  • 5 Snijd de champignons in vieren.
  • 6 Schep ze op een bord en fruit de ui zachtjes in het bakvet.
  • 7 Schep de champignons erdoor en bak ze al omscheppend bruin.
  • 8 Voeg de peultjes met de tomaatstukjes en het pastakookvocht toe en smoor de groente in 3 minuten beetgaar.
  • 9 Schep het vlees met de room door de saus en warm alles nog even door.
  • 10 Giet de pasta af.
  • 11 Serveer de pasta in diepe borden en schep de saus met vlees en peultjes erop.