recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met verse tomatensaus

Hoofdgerecht
2 personen
80 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas
  • - spaghetti (150 g)
  • - versgemalen peper
  • - zout
  • - verse basilicum (15 g)
  • - kappertjes (1 eetlepels)
  • - rode peper (0.5 stuks)
  • - knoflook (1 teen)
  • - pijnboompitten (25 g)
  • - olijfolie extra vierge (3 eetlepels)
  • - tomaten (400 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de pijnboompitten fijn; Pers de knoflook uit; Hak de rode peper fijn; Hak de verse basilicum fijn.
  • 2 Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 3 Doe de tomaatblokjes in een kom en meng de olijfolie, pijnboompitten, knoflook, rode peper, kappertjes en basilicum erdoor.
  • 4 Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus minstens 1 uur bij kamertemperatuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  • 5 Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 6 Giet de pasta af en schep de tomatensaus erdoor.
  • 7 Serveer in diepe borden, rijkelijk bestrooid met parmezaanse kaas.
  • 8 Wijntip: Frisse rode wijn, als Chianti, shiraz of Huiswijn Rood.
  • 9 Vervangtip: U kunt ook penne gebruiken in plaats van de spaghetti.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.