recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta met zomergroenten en tonijn

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zwarte olijven zonder pit (2.5 eetlepels)
  • - kappertjes (1.5 eetlepels)
  • - tonijn (2 blikjes)
  • - farfalle (300 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - paprikapoeder (2.5 theelepels)
  • - aubergine (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - ui (groot) (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - water (800 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de blikjes tonijn uit lekken.
  • 2 Pers de tenen knoflook, versnipper de ui en hak de oregano grof.
  • 3 Snijd de rode paprika en aubergine in blokjes en snij de olijven in vieren.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook, ui, paprika en aubergine al omscheppend 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 5 Strooi de paprikapoeder erover en schep de oregano en farfalle erdoor, voeg wat zout en versgemalen peper toe en schenk er het water bij.
  • 6 Laat het gerecht 12-15 minuten zonder deksel zachtjes sudderen tot de pasta beetgaar is en het vocht voor het grootste deel is opgenomen.
  • 7 Schep de tonijn, kappertjes en olijven erdoor en warm de pasta nog heel even door.
  • 8 Serveer de pasta in diepe borden eventueel met wat geraspte kaas.
  • 9 Kan in een bakje op tafel, zodat iedereen naar keus kan pakken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.