recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pasta puttanesca

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - verse tijm of oregano, fijngehakt (1 eetlepel)
  • - rijpe tomaten (750 gram)
  • - ui, fijn gesnipperd (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - bladpeterselie (3 eetlepels)
  • - zwarte olijven zonder pit (10 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - rode peper zonder zaadjes, fijngehakt (1 )
  • - kappertjes, grof gehakt (1.5 eetlepels)
  • - ansjovis, fijngehakt (6 )
  • - tonijn op olie (blik) (2 )
  • - pipe rigate of penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem.
  • 2 Hak een knoflook fijn.
  • 3 Voeg de helft van de ui en de fijngehakte knoflook toe en bak vier minuten op zacht vuur tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken.
  • 4 Let op dat ze niet bruin worden.
  • 5 Snijd intussen de tomaten in stukjes en voeg ze met de tijm en de oregano aan het uimengsel toe.
  • 6 Bak ze twee minuten en roer regelmatig.
  • 7 Doe dan de deksel op de pan en laat de tomaten in een kwartier zachtjes sudderen tot ze zacht zijn en hun vocht loslaten.
  • 8 Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi gladde saus.
  • 9 Laat het zo nodig nog maximaal tien minuten inkoken tot de dikte goed is.
  • 10 Voeg als de saus erg zuur is een theelepel suiker toe.
  • 11 Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in ruim tien minuten beetgaar.
  • 12 Schenk de olie van een blikje tonijn in een hapjespan en verwarm de olie op matig hoog vuur.
  • 13 Roer de ansjovis, kappertjes en rode peper erdoor en pers de andere twee knofloken erboven uit.
  • 14 Smoor dit drie minuten op zacht vuur.
  • 15 Snij de olijven in vieren.
  • 16 Verdeel de tonijn in stukjes en schep ze met de olijven, de zojuist gemaakte tomatensaus en de helft van de peterselie door het ansjovismengsel.
  • 17 Laat de saus zes minuten zachtjes pruttelen.
  • 18 Verdun de saus als dat nodig is met een scheut pastakookvocht.
  • 19 Voeg wat versgemalen peper toe.
  • 20 Laat de pasta in een vergiet even uitlekken en roer de pasta door de saus.
  • 21 Warm alles nog even goed door.
  • 22 Serveer de pasta in warme pastaborden en strooi de rest van de peterselie erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.