recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met Agripoortjes tomaten en gegrilde courgette

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - fusilli (300 gram)
  • - agripoortjes tomaten (400 gram)
  • - courgette (1 )
  • - rode ui (1 )
  • - tonijn (2 blikjes)
  • - zwarte olijven zonder pit (75 gram)
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - witte azijn (1 eetlepel)
  • - pijnboompitten (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de tonijn uitlekken.
  • 2 Kook de pasta beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Spoel kort af met koud water.
  • 4 Doe de pasta in een saladeschaal.
  • 5 Klop een dressing van vier vijfde van de olijfolie en de azijn, wat peper en zout en meng de helft van de dressing met de pasta.
  • 6 Verhit een grillpan en kwast de plakjes courgette dun met de rest van de olijfolie.
  • 7 Gril de plakjes aan beide zijden beetgaar en laat afkoelen op een bord.
  • 8 Meng de courgette, tomaatpartjes, ui, stukjes tonijn, olijven en oregano met de pasta en de rest van de dressing.
  • 9 Rooster de pijnboompitten.
  • 10 Bestrooi de salade met de pijnboompitjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.