recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met gele paprika en gegrilde courgette

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - mozzarella (125 gram)
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - gele paprika (1 )
  • - witte wijnazijn (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - courgette (1 )
  • - penne (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de courgette in dikke plakken.
  • 2 Snijd de paprika in lange repen van 1 cm.
  • 3 Laat de mozzarella goed uitlekken.
  • 4 Snijd de mozzarella in blokjes.
  • 5 Halveer de tomaatjes.
  • 6 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 7 Bestrijk de plakken courgette met olijfolie en bak ze in een grillpan in 4-6 minuten mooi bruin, keer ze halverwege.
  • 8 Leg de plakken courgette in een afsluitbare kom.
  • 9 Strooi de tijm erover met wat zout en peper en sprenkel de azijn erover.
  • 10 Halveer de repen paprika en bestrijk ze met olijfolie.
  • 11 Bak de paprikarepen in de grillpan in 3-4 minuten gaar, schep ze steeds om.
  • 12 Laat de penne in een vergiet uitlekken.
  • 13 Voeg de paprika, cherrytomaatjes, mozzarella en de resterende olijfolie aan de courgette toe en schep alles voorzichtig om.
  • 14 Schep ook de penne erdoor en sluit de kom.
  • 15 Laat de salade minstens een half uur bij kamertemperatuur staan.
  • 16 Schep vlak voor het serveren de rucola door de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.