recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met kip

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - Maggi Braadstomen Kip Provençaal (1 blik)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - rode ui (1 )
  • - knoflook (1 scheutje)
  • - zure room (1 plak(ken))
  • - pasta (300 gram)
  • - rode paprika (1 )
  • - scheutje olijfolie
  • - pijnboompitten (40 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Doe de kipfilet in de braadzak en voeg de braadstoomkruiden, de in partjes gesneden ui, de fijngesneden knoflook en de zure room toe.
  • 3 Sluit de zak en schud hem voorzichtig zodat alle ingrediënten goed mengen.
  • 4 Leg de zak 45 minuten in de oven.
  • 5 Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, voeg eventueel het braadvocht van de kip toe.
  • 6 Snijd de schoongemaakte paprika in ringen en bak ze in olijfolie in een koekenpan.
  • 7 Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • 8 Haal de braadzak uit de oven, knip deze open en laat even afkoelen.
  • 9 Snijd de kipfilet in plakjes.
  • 10 Schep alle ingrediënten in een grote schaal en serveer met een groene salade.
  • 11 Andere kip Door andere kruiden te gebruiken en ingrediënten weg te laten of toe te voegen, maakt u van deze pastasalade steeds een compleet ander gerecht.
  • 14 Voor erbij: een salade van in vieren gesneden trostomaatjes en een vinaigrette van balsamicoazijn, olijfolie, mosterd, peper en zout, en naar smaak plakjes zwarte olijven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.