recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met kip

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - Maggi Braadstomen Kip Provençaal (1 blik)
  • - kipfilet (400 gram)
  • - rode ui (1 )
  • - knoflook (1 scheutje)
  • - zure room (1 plak(ken))
  • - pasta (300 gram)
  • - rode paprika (1 )
  • - scheutje olijfolie
  • - pijnboompitten (40 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Doe de kipfilet in de braadzak en voeg de braadstoomkruiden, de in partjes gesneden ui, de fijngesneden knoflook en de zure room toe.
  • 3 Sluit de zak en schud hem voorzichtig zodat alle ingrediënten goed mengen.
  • 4 Leg de zak 45 minuten in de oven.
  • 5 Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, voeg eventueel het braadvocht van de kip toe.
  • 6 Snijd de schoongemaakte paprika in ringen en bak ze in olijfolie in een koekenpan.
  • 7 Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
  • 8 Haal de braadzak uit de oven, knip deze open en laat even afkoelen.
  • 9 Snijd de kipfilet in plakjes.
  • 10 Schep alle ingrediënten in een grote schaal en serveer met een groene salade.
  • 11 Andere kip Door andere kruiden te gebruiken en ingrediënten weg te laten of toe te voegen, maakt u van deze pastasalade steeds een compleet ander gerecht.
  • 14 Voor erbij: een salade van in vieren gesneden trostomaatjes en een vinaigrette van balsamicoazijn, olijfolie, mosterd, peper en zout, en naar smaak plakjes zwarte olijven.