recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met paprika en zalm

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - zwarte olijven zonder pit (12 )
  • - roze zalm (2 blikjes)
  • - geroosterde paprika (uit pot) (3 )
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - wijnazijn (2 eetlepels)
  • - tomaten (500 gram)
  • - farfalle (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
  • 3 Wrijf het tomatenvocht boven een kom door een zeef.
  • 4 Klop in een schaal een paar eetlepels tomatenvocht met de azijn, olijfolie, oregano en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 5 Giet de pasta af en schep de nog warme farfalle door de dressing.
  • 6 Snijd de geroosterde paprika's in reepjes.
  • 7 Halveer de olijven.
  • 8 Schep ook de tomaat, paprika, zalm en olijven door de salade en laat de salade minstens 30 minuten staan.
  • 9 Schep vlak voor het serveren de rucola erdoor.