recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met rucolapesto

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - rode ui (1 )
  • - penne (500 gram)
  • - rode paprika (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - knoflook (4 teentjes)
  • - belegen beemsterkaas (70 gram)
  • - rucola (100 gram)
  • - pijnboompitten (3 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • 2 Voor de rucolapesto gebruikt u drie eetlepels pijnboompitten, de rucola, kaas, de helft van de knoflook fijn gesneden en een lepel olijfolie.
  • 3 Pureer alle ingrediënten voor de pesto met de staafmixer of keukenmachine.
  • 4 Breng op smaak met zout.
  • 5 Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • 6 Snijd de ui in halve ringen.
  • 7 Snijd de overgebleven knoflook fijn.
  • 8 Bak de ui en knoflook glazig in de olijfolie en meng door de warme pasta.
  • 9 Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • 10 Halveer de cherrytomaatjes.
  • 11 Schep de paprika en tomaatjes en rucolapesto erdoor en laat afkoelen.
  • 12 Bewaar tot serveren in de koelkast, maar serveer niet te koud.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.