recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met tomaten-balsamicodressing

Lunch
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - verse spinazieblaadjes (100 gram)
  • - mozzarella (2 bollen)
  • - balsamico-azijn (1.5 eetlepel(s))
  • - tomatensap (50 ml)
  • - olijfolie (5 eetlepel(s))
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - sjalotjes (4 )
  • - courgette (1 )
  • - fusilli (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Snijd de courgette in blokjes van 2 cm.
  • 3 Snijd de sjalotjes in vieren.
  • 4 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 5 Laat de mozzarella uitlekken en dep droog.
  • 6 Kook de fusilli in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 7 Schep in een braadslede de courgette om met de sjalotjes, knoflook, tomaatjes, paprikapoeder, wat zout en versgemalen zwarte peper en 2 eetlepels olijfolie.
  • 8 Rooster het courgettemengsel in de oven in 20-25 minuten beetgaar.
  • 9 Schep 1-2 keer om.
  • 10 Klop in een afsluitbare kom het tomatensap met de balsamico-azijn, 2-3 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 11 Laat de fusilli even in een vergiet uitlekken en schep de nog warme pasta met de geroosterde groenten door de dressing.
  • 12 Laat de salade afkoelen.
  • 13 Snijd de mozzarella in blokjes.
  • 14 Schep vlak voor vertrek de blokjes mozzarella en de spinazie door de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.