recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met tomatendressing en gegrilde pastinaak

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kleine krop ijsbergsla (0.5 )
  • - cherrytomaatjes (250 gram)
  • - diepvries doperwtjes (150 gram)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - gekookte worst (250 g) (0.5 )
  • - farfalle (200 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - pastinaak (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 2 Snijd de pastinaak in plakken van een halve cm dik en bestrijk ze dun met olijfolie.
  • 3 Leg ze op de bakplaat en rooster ze in de oven in 10-15 minuten mooi bruin en beetgaar.
  • 4 Keer de plakken halverwege en leg de plakken worst ertussen.
  • 5 Kook intussen de farfalle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 6 Giet de pasta af en roer de tomatenpuree met de azijn en resterende olijfolie erdoor.
  • 7 Halveer de cherrytomaatjes.
  • 8 Schep de doperwtjes erdoor en laat ze in 2 minuten ontdooien.
  • 9 Schep tot slot de cherrytomaatjes erdoor.
  • 10 Laat de salade afkoelen tot lauwwarm.
  • 11 Snijd de gekookte worst in plakken van 1 cm dik.
  • 12 Snijd de ijsbergsla in reepjes.
  • 13 Verdeel de ijsbergsla over borden en schep de pastasalade erop.
  • 14 Leg de plakken geroosterde pastinaak eromheen en de plakken worst erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.