recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met venkel en sardines

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - sardines in olie (2 blik)
  • - romaanse sla (1 krop)
  • - zwarte olijven zonder pit (2 eetlepel(s))
  • - zwarte peper
  • - olijfolie (3 eetlepel(s))
  • - sinaasappel (1 )
  • - rode ui (1 )
  • - venkelknol (1 )
  • - penne (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de venkel in vieren en schaaf de kwarten in flinterdunne reepjes.
  • 3 Snijd de ui in vieren en snijd de kwarten in dunne reepjes.
  • 4 Pers de sinaasappel en klop in een schaal het sinaasappelsap met de olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 5 Schep de venkel , ui en de in stukjes gesneden olijven erdoor en laat dit 5 minuten staan.
  • 6 Schep de afgegoten penne erdoor.
  • 7 Snij de sla in dunne reeptjes.
  • 8 Verdeel de sla over borden en schep de pastasalade erop.
  • 9 Halveer de sardientjes in de lengte en leg ze op de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.