recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met venkel en sperziebonen

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - farfalle (250 gram)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - citroen (0.5 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - venkelknol (groot) (1 )
  • - bosui (1 )
  • - tomaten (3 )
  • - verse oregano (2 eetlepels)
  • - zwarte olijven zonder pit (12 )
  • - 30+ oude kaas (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de farfalle beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Halveer de sperziebonenen.
  • 3 Pers en rasp de citroen.
  • 4 Snijd de venkelknol in flinterdunne reepjes.
  • 5 Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • 6 Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd de tomaten in reepjes.
  • 7 Hak de oregano fijn.
  • 8 Snijd de olijven in vieren.
  • 9 Kook de sperziebonen in ruim kokend water met wat zout in 6 minuten beetgaar.
  • 10 Spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze goed uitlekken.
  • 11 Klop in een grote schaal het citroensap met de rasp, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper tot een dressing.
  • 12 Schep de venkel, bosui, tomaat, sperziebonen en oregano erdoor.
  • 13 Giet de pasta af en schep ook de farfalle luchtig door de salade.
  • 14 Schaaf de oude kaas in plakjes.
  • 15 Laat de salade een kwartier staan en verdeel vlak voor het serveren de olijven en kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.