recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastasalade met zalm en avocado

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - rucola (à 75 g) (0.5 zak)
  • - rode paprika (1 )
  • - kappertjes (2 eetlepel(s))
  • - 'ready to eat’ avocado’s (2 )
  • - gerookte zalmmoot (250 g) (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - citroen (1 )
  • - griekse yoghurt (4 eetlepels)
  • - farfalle of penne (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de citroen.
  • 2 Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • 3 Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  • 4 Roer intussen in een grote schaal de Griekse yoghurt met 1-2 eetlepels citroensap, olijfolie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 5 Verdeel de zalmmoot in stukjes.
  • 6 Trek de schil van de avocado’s.
  • 7 Snijd het vruchtvlees van de avocado’s voor de helft in blokje en de andere helft in plakjes.
  • 8 Besprenkel de avocadoblokjes en –plakjes (tegen verkleuren) met citroensap.
  • 9 Laat de pasta in een vergiet uitlekken en wat afkoelen.
  • 10 Schep de pasta met de avocadoblokjes, kappertjes, paprika en de helft van de zalm door de dressing.
  • 11 Verdeel de rucola over borden en schep de salade erop.
  • 12 Garneer met de resterende zalm en plakjes avocado.
  • 13 Menusuggestie voor: toast/bruschetta met stukjes tomaat, olijfolie en verse basilicum.
  • 14 Na: gedroogde vijgen, dadels en walnoten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.