recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastei met wildgoulash

Hoofdgerecht
4 personen
160 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - ei (1 stuks)
  • - bloem (150 g)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - wildfond (100 ml)
  • - ui (1 stuks)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode paprika (1 stuks)
  • - gedroogde oregano (0.5 eetlepel)
  • - gemalen piment (0.5 theelepel)
  • - milde paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - harde boter (100 g)
  • - hertengoulash vlees (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gesmoorde groene kool of zuurkool.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode paprika in stukken; Snijd de knoflook in plakjes; Snipper de ui grof; Klop het eidooier los met wat zout.
  • 3 Kruid het vlees met zout en peper en bak het in een braadpan in 0,25 van de boter en rondom bruin.
  • 4 Schep de kruiden, paprika, knoflook en ui erdoor en bak nog 2 minuten.
  • 5 Schenk de fond en wijn langs de rand van de pan erbij en stoof het vlees afgedekt in 2 uur zachtjes gaar.
  • 6 Meng de bloem met een snuf zout, de rest van de boter in blokjes en wrijf dit met de vingertoppen tot kruimels.
  • 7 Kneed alles met de afgemeten hoeveelheid koud water tot een soepel deeg.
  • 8 Laat het deeg afgedekt 30 minuten rusten.
  • 9 Schep de wildgoulash in een ronde, lage ovenschaal van 24 cm.
  • 10 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap iets groter dan de vorm.
  • 11 Leg het deeg over de vorm en plak de rand met wat water vast.
  • 12 Maak in het midden een gat en garneer met figuurtjes uit restjes deeg.
  • 13 Verwarm de oven voor het eten op 200 °C.
  • 14 Bestrijk het deeg met eidooier en bak de pastei in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • 15 Vervangtip: U kunt ook chilipoeder gebruiken in plaats van de paprikapoeder.
  • 16 Vervangtip: U kunt ook vleesfond gebruiken in plaats van wildfond.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.