recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastinaakgratin met brie

Bijgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - roombrie (150 gram)
  • - pastinaak (750 gram)
  • - bladpeterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitje (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - melk (50 ml)
  • - (kook)room (100 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Meng in een kom de room met de melk, knoflook, bosui, peterselie, versgemalen peper en wat zout.
  • 4 Schil de pastinaken, snijd ze in heel dunne plakjes en schep ze door het roommengsel.
  • 5 Zorg dat alle plakjes rondom bedekt zijn met een laagje room.
  • 6 Verdeel het pastinaakmengsel over de ovenschaal en schenk de in de kom achtergebleven room ook over de pastinaak.
  • 7 Leg de plakjes brie erop.
  • 8 Bak de pastinaak in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Lekker bij vleesgerechten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.