recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Pastinaaksoep met appel en walnoten

Voorgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - boter (25 gram)
  • - ui (1 stuk(s))
  • - appel (1 stuk(s))
  • - pastinaak (400 gram)
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - (walnoot)olie (0.5 eetlepel)
  • - gepelde walnoten (25 stuk(s))
  • - notenkruid (8 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en schil de appel. Snijd de appel en pastinaak in blokjes.
  • 2 Smelt de boter in een soeppan en bak de ui, appel en pastinaak in 3-4 minuten zachtjes glazig.
  • 3 Schenk de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • 4 Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
  • 5 Breng de soep op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de walnoten lichtbruin.
  • 7 Schep de pastinaaksoep in diepe borden en strooi de walnoten erin.
  • 8 Garneer in het midden met blaadjes notenkruid.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.