recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Patat friet

Bijgerecht
4 personen
90 min
Ingrediënten
  • - vloeibaar frituurvet of frituurolie
  • - vastkokende aardappelen, geschild (1 kg)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de aardappelen in de lengte in plakken van circa 1 cm dik en snijd deze plakken in lange repen van 1 cm breed en dik.
  • 2 Leg de aardappelrepen in een bak met koud water en beweeg ze even heen en weer.
  • 3 Spoel ze daarna af in een vergiet, laat ze goed uitlekken en spreid ze uit op een schone droogdoek.
  • 4 Dep repen ook droog met een schone doek.
  • 5 Verwarm voor het voorbakken het frituurvet of de -olie in een frituurpan tot 160 °C en bak de aardappelreepjes in 4-6 porties in 5-8 minuten gaar, ze mogen nu nog niet kleuren.
  • 6 Laat de voorgebakken frieten in een vergiet bekleed met keukenpapier uitlekken en afkoelen.
  • 7 Verwarm voor het afbakken het frituurvet of de -olie tot 180 °C en bak de frieten weer in 4-6 keer in 3-4 minuten goudgeel tot goudbruin.
  • 8 Laat de frieten in een vergiet met keukenpapier uitlekken en houd ze warm in een schaal in een warme oven van 100 °C.
  • 9 Bestrooi de frieten met wat zout.
  • 10 Lekker met mayonaise of frietsaus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.