recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Patrijsfilet in romige champignonwijnsaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - slagroom (250 ml)
  • - witte wijn (150 ml)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - paddenstoelenbouillontablet (1 )
  • - champignons (250 gram)
  • - sjalotjes (2 stuks)
  • - boter
  • - roodpootpatrijsfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met sperzieboontjes.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de sjalotjes fijn; Snijd de champignons in dunne plakjes.
  • 3 Kruid de patrijsfilets met zout en peper en bak ze in een koekenpan met hete boter rondom op matig hoog vuur licht bruin.
  • 4 Verdeel de sjalotjes en champignons eromheen en bak alles nog 3-4 minuten.
  • 5 Verkruimel de bouillontablet erboven, strooi de tijm erover en schenk de wijn en room erbij.
  • 6 Laat de patrijsfilets nog 10-15 minuten zachtjes sudderen tot ze omhuld worden door een dikke, romige saus.
  • 7 Wijntip: Volle witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay uit Australië of Argentinië.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.