recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Peer gevuld met roquefortmousse

Nagerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - rode port (150 ml)
  • - honing (50 g)
  • - handperen doyenne du comice (2 rijpe)
  • - slagroom (125 ml)
  • - roquefort (100 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Breng de roquefort op kamertemperatuur; Schil de handperen Doyenne du Comice.
  • 2 Prak de roquefort in een diep bord fijn en roer de kaas met 2-3 eetlepels room tot een gladde massa.
  • 3 Klop de rest van de room stijf en spatel dit door de kaas.
  • 4 Schep de kaasmousse in een spuitzak en laat in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
  • 5 Halveer de peren en snijd het klokhuis eruit.
  • 6 Pocheer de peren 10 minuten in de afgemeten hoeveelheid water vermengd met de honing.
  • 7 Laat de peren uitlekken en afkoelen.
  • 8 Kook de honingsiroop met de port in tot nog een derde over is.
  • 9 Leg de peren op bordjes en spuit de holtes vol met roquefortmousse.
  • 10 Sprenkel de portsiroop rond de peren.
  • 11 Wijntip: port LBV (Late Bottled Vintage).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.