recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Peer in wijn met mascarpone

Nagerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - mascarpone (250 g)
  • - hazelnoten (50 g)
  • - honing (2 eetlepels)
  • - witte wijn (200 ml)
  • - peren (4 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil de peren; Hak de hazelnoten grof.
  • 2 Halveer de peren en verwijder de klokhuizen.
  • 3 Verwarm de wijn en honing in een hapjespan en los de honing op.
  • 4 Leg de peren in het vocht en stoof ze in 10 minuten zachtjes gaar, laat een deel van het vocht verdampen.
  • 5 Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  • 6 Roer de mascarpone los met 2-3 eetlepels van het perenvocht.
  • 7 Neem de peren uit het vocht en kook het vocht in tot het stroperig wordt.
  • 8 Snijd de peren tot waaiers en spreid ze uit op de borden.
  • 9 Schep de mascarpone erop en schep de wijnsiroop erover.
  • 10 Strooi de hazelnoten erover.
  • 11 Wijntip: Witte port of Samos, licht koel geschonken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.