recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Peerwaaier met roquefort en walnoten

Nagerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - walnoten (50 gram)
  • - roquefort (150 gram)
  • - sinaasappel (sap) (0.5 )
  • - witte balsamico azijn (2 eetlepel(s))
  • - rijpe peren (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de peren, snijd de klokhuizen eruit en schil de perenhelften met een dunschiller.
  • 2 Verdeel de kaas met voor elk persoon 1 stuk.
  • 3 Leg de 0.5 peren met het snijvlak naar beneden op een plank en snijd ze in dunne plakjes, maar snijd net niet helemaal door, zodat de plakjes aan de smalle kant nog aan elkaar vast zitten.
  • 4 Leg elke 0.5 peer op een bordje en duw de plakjes tot een waaier uit.
  • 5 Bestrooi ze met wat sinaasappelrasp en versgemalen zwarte peper en sprenkel de azijn erover.
  • 6 Laat de peren zo een 0.5 uurtje staan.
  • 7 Leg daarna naast elke peerwaaier een stuk Roquefort en een paar noten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.