recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne all’arrabbiata

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse basilicumblaadjes (2 eetlepels)
  • - grana padano, versgeraspt (100 gram)
  • - penne (300 gram)
  • - pomodori tomaten (500 gram)
  • - rode peper (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • 3 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
  • 5 Fruit de knoflook en rode peper zachtjes aan.
  • 6 Roer de tomaten met wat zout en versgemalen peper erdoor.
  • 7 Laat tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
  • 8 Kook intussen de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in tien tot twaalf minuten beetgaar.
  • 9 Voeg als de saus te dik wordt een soeplepel van het pastakookvocht toe.
  • 10 Laat de penne heel even in een vergiet uitlekken en doe terug in de pan.
  • 11 Roer driekwart van de tomatensaus door de penne en warm nog even door.
  • 12 Serveer de penne met de rest van de saus en wat Grana padano erover.
  • 13 Garneer met basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.