recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met bloemkool en ansjovis

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geraspte kaas (100 gram)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - olijven met piment (100 gram)
  • - peterselie (fijngehakt) (4 eetlepels)
  • - kapperjes (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ansjovisfilets (1 blikje)
  • - bloemkool (1 )
  • - (volkoren) penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne en bloemkoolroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
  • 2 Giet de ansjovisolie in een koekenpan en bak de knoflook en ui zachtjes glazig.
  • 3 Roer de ansjovis erdoor en laat de filets al roerende smelten.
  • 4 Hak de olijven fijn.
  • 5 Schep er ook de kappertjes, peterselie, olijven en peper naar smaak door.
  • 6 Voeg een scheut pastakookvocht toe en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Verdeel de uitgelekte pasta en bloemkool over warme diepe borden en schep de ansjovisdressing erover.
  • 8 Strooi de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.