recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met chipolataworstjes en geroosterde bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - slagroom (200 ml)
  • - pakjes chipolataworstjes (2 )
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - tenen knoflook, fijngehakt (1 )
  • - middelgrote bloemkool (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: braadslede.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 3 Snijd kleine roosjes bloemkool van de stronk (gebruik de stronk voor bijvoorbeeld soep).
  • 4 Schep ze in de braadslede om met knoflook, kappertjes, helft van de tijm, versgemalen zwarte peper en de helft van de olijfolie.
  • 5 Schuif de braadslede in de oven.
  • 6 Rooster de bloemkoolroosjes in 20-25 minuten lichtbruin en gaar.
  • 7 Schep ze regelmatig om.
  • 8 Kook intussen in een pan met ruim kokend water met wat zout de penne in ruim tien minuten beetgaar.
  • 9 Verwarm in een hapjespan de rest van de olijfolie.
  • 10 Bak de chipolata’s in maximaal acht minuten rondom bruin en gaar.
  • 11 Houd de worstjes warm op een warm bord onder aluminiumfolie.
  • 12 Roer een juslepel kookvocht van de penne door het bakvet van de worstjes en voeg de slagroom met de resterende tijm toe.
  • 13 Kook op hoog vuur in tot een saus.
  • 14 Laat de penne in een vergiet uitlekken en schep de pasta door de roomsaus.
  • 15 Warm al omscheppend nog even door.
  • 16 Serveer de penne met saus, verdeel de bloemkoolroosjes met kappertjes erover en leg de chipolataworstjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.