recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met chorizo en maïs

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - chorizo (125 gram)
  • - ham (dikke plak) (125 gram)
  • - ui (1 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - maïskorrels (uit blik) (285 gram)
  • - tomaten (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de chorizo en ham in blokjes.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de bleekselderij in blokjes.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Kook de penne volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 6 Bak de chorizo in een hapjespan zachtjes uit.
  • 7 Schep de ham, ui en bleekselderij erdoor en bak alles 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 8 Roer dan de paprikapoeder, oregano, maïskorrels en tomaten erdoor en laat de groente nog 6-8 minuten zachtjes sudderen.
  • 9 Voeg als het te droog wordt eventueel wat pastakookvocht toe.
  • 10 Laat de pasta uitlekken en roer de penne door het maïsmengsel.
  • 11 Warm het gerecht nog even goed door en serveer het in diepe borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.