recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met gehaktballetjes en groene kool

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - groene kool (600 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - versgemalen peper
  • - paprikapoeder (1 eetlepel)
  • - rundergehakt (250 gram)
  • - volkoren penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Meng het gehakt met de paprikapoeder en wat zout en peper en vorm er kleine balletjes van.
  • 3 Bak de gehaktballetjes in een wok met hete olijfolie in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4 Houd ze op een bord onder aluminiumfolie warm.
  • 5 Snijd de ui grof.
  • 6 Snijd de knoflook in plakjes.
  • 7 Snijd de kool in brede repepn.
  • 8 Roerbak de ui, knoflook, groene kool en tijm 2 minuten in het bakvet.
  • 9 Voeg een flinke soepopscheplepel van het pastakookvocht toe en smoor de groente in 5 minuten gaar.
  • 10 Schep de uitgelekte penne erdoor en warm nog heel even door.
  • 11 Serveer de pasta in diepe borden en verdeel de balletjes erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.