recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met groene asperges en gorgonzolasaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - penne (300 gram)
  • - groene asperges (500 gram)
  • - slagroom (200 ml)
  • - gorgonzola of andere blauwschimmelkaas (150 gram)
  • - parmezaanse kaas in flinters (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in maximaal twaalf minuten beetgaar.
  • 2 Snijd de houtachtig uiteinden van de asperges af.
  • 3 Snijd de stelen in stukjes van drie cm, houd kopjes van vijf cm apart.
  • 4 Kook de aspergestukjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in vier minuten beetgaar.
  • 5 Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim kokend water met wat zout in drie minuten beetgaar.
  • 6 Giet de pasta af, vang een deel van het vocht op.
  • 7 Snijd de schimmelkaas in stukken.
  • 8 Roer de slagroom, kaas en zo nodig een scheut pastakookvocht door de penne.
  • 9 Verwarm dit al roerend op zacht vuur tot de pasta omhuld is met een romige saus.
  • 10 Giet de aspergestukjes en ook de aspergekopjes af.
  • 11 Roer de aspergestukjes door de pasta en warm nog heel even door.
  • 12 Schep de penne met saus en asperges in warme pastaborden en leg de aspergekopjes in het midden erop.
  • 13 Garneer met flinters Parmezaanse kaas.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.