recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met kip en doperwten

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - geraspte 30+ kaas (50 gram)
  • - diepvries doperwten (225 gram)
  • - gedroogde Italiaanse kruiden (0.5 eetlepel)
  • - kipfiletblokjes (250 gram)
  • - prei (500 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - olijfolie (3 eetlepel)
  • - penne (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Snijd de prei in dunne ringen.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en prei zachtjes glazig.
  • 5 Kruid de blokjes kip met zout, peper en Italiaanse kruiden en bak ze 3-4 minuten met de ui mee.
  • 6 Schep de doperwten erdoor en schenk er twee soepopscheplepels pastavocht bij.
  • 7 Smoor de kip en groenten in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Giet de penne af en schep de pasta door het kipmengsel.
  • 9 Warm de pasta nog even zachtjes door en serveer de penne in diepe borden.
  • 10 Strooi de kaas erover.