recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Penne met kipkarbonaden in tomatensaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - volkoren penne (300 gram)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - tomatenblokjes (uit blik) (400 gram)
  • - gedroogde oregano (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - citroen (sap) (1 )
  • - kipkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de kipkarbonaden in met zout en peper en de helft van de citroensap en bak ze in een koekenpan met de helft van de olijfolie in 6-8 minuten rondom bruin.
  • 2 Pers de citroen.
  • 3 Snijd de ui en pers de knoflook.
  • 4 Bak de ui en knoflook 2 minuten zachtjes mee en roer de oregano, tomatenblokjes en kappertjes door het bakvet.
  • 5 Voeg zout, peper en eventueel een snufje suiker naar smaak toe en smoor de kip in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen.
  • 7 Klop de rest vab de olijfolie met de rest van het citroensap, het water en wat zout en peper tot een dressing.
  • 8 Schep de sla erdoor.
  • 9 Schep de afgegoten penne in diepe borden en verdeel de kip met saus erover.
  • 10 Geef de sla erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.